Финландски гористи животни, сякаш са професионални модели

Хелзинкският художник Йоахим Мюнтер ви кани да влезете в приказката като дива природа на Финландия чрез снимките му. Преглеждайки неговите портрети на местни горски животни, вие незабавно чувствате близка връзка със субектите.

Работата на Мънтър става още по-учудваща, след като осъзнаете колко е кратка връзката му с камерата. “Започнах да снимам преди около 10 месеца”, казва той. “Бях по-заинтересован от пейзажната фотография, но бавно започнах да се интересувам от дивата природа. Намирах го по-трудно и по-възнаграждаващо.”

На пръв поглед тези животни изглеждат така, сякаш са били обучени. От любопитна лисица до гладна катерица, Мънтър изгражда такава силна връзка със създанията, че те изглеждат съвсем удобно, докато са пред обектива. “Фотографията за дивата природа има за цел да спечели доверието на животните”, каза Мънтър. “Най-важното – по мое мнение – е да не гоня животните, просто се нуждаете от време и търпение, а животните да се чувстват удобно около вас.”

Той обикновено работи около Хелзинки. – Моите сесии варират от няколко часа до цял ден – обясни Мънтър. “Това е, което ми харесва фотографията на дивата природа – това е толкова непредсказуемо, никога не можеш да бъдеш сигурен какво ще се случи и какви животни ще срещнеш. Понякога може да измина седмици без добра сесия и понякога можеш да получиш много добри снимки само няколко часа.”източник: boredpanda.com