Невероятни животни, които скоро може да изчезнат

За повечето от нас застрашените животни са далечна мистерия. Британският фотограф Тим Флах, обаче, прекара последните 2 години, за да защити местообитанията си и да документира крехките им съществуния. Получената трудова дейност ни предоставя интимна и рядка представа за красивия живот на най-застрашените същества на Земята и ни напомня за всичко, което трябва да се страхуваме да загубим.

От видовете, които всички познаваме (полярна мечка, снежен леопард, гепард) до екзотични зверове, които можем да си представим само във фантастични филми (сайга, филипински орел, олм саламандър), Флах представя широк спектър от биоразнообразие, осветява уникалните предизвикателства, пред които е изправено всяко животно, за да оцелее. Някои от тях са намалили броя им чрез унищожаване на местообитания. Други страдат от по-тежки изпитания, като лов, бракониерство и продажба на черния пазар.

Флах често заявява, че има за цел да разкрие взаимоотношенията, които свързват хората с нашите по-диви партньори. Втренчвайки се в очите на животните, заснети в “Застрашени”, е сърцераздирателно да си представим, че някой от тях някога ще се счита за по-малко достоен за живот от един от нас. Превъртете надолу, за да видите най-зашеметяващите снимки от поредицата и гласувайте за онези, които са ви отвели дъха.

източник: boredpanda.com