Този артист ще ви изуми, след като осъзнаете, че това съвсем не са снимки

30-годишният италиански художник Марко Граси рисува сложни портрети толкова реалистично, че изглеждат като снимки. Това, което прави неговите произведения още по-забележителни, обаче са леките неконвенционални детайли, които “дава” на героите си. По този начин Граси започва да балансира по много тънка линия между хиперреализма и сюрреализма, перфектно разбърквайки със своите умове.

Количеството време, което Греси харчи на едно парче, варира в зависимост от неговия размер и сложност, но обикновено художникът отделя най-малко няколко месеца на една картина. Това е много дълга работа и изисква изключително внимание във всички фази.

Чрез вмъкване на сюрреалистични елементи в тялото (вместо да представя само супер реалистичните си черти), Граси се стреми да подчертае нашия двоен начин на съществуване: “Нашата вътрешна страна, интимна и изключително чувствителна, в противоречие с нашия интерес към външния вид, ваза, гърне, черупка. Красива и скъпа, но празна вътре. ”

“Най-голямото предизвикателство винаги е да се стремим да поддържаме едно ниво на екстремно качество, както за човешката фигура, така и за приложените елементи, като се опитваме да създадем хомогенна работа във всеки аспект, както и да преодолеем идеята за рисуване по начин, който имитира фотография изключително. ”

Превъртете надолу, за да проверите колко майсторски Граси пресъздава огромно разнообразие от текстури, като същевременно поддържа фините емоции.


източник: boredpanda.com