1 милион души следват този фотограф в Instagram и след като са видели снимките му не е чудно защо

Те казват, че практиката е перфектна, така че фотографът Джейсън М. Питърсън трябва да бъде доста близо до върховите си постижения. През последните 25 години Питърсън приема черно-бели картини, непрекъснато прекрачва границите си, а непрестанните му художествени усилия са му спечелили 1 милион последователи в Instagram.
“За мен снимките ми изобщо не са черно-бели”, казва Питърсън на “My Modern Met”. “Опитвам се да уловя човешките емоции, да накарам зрителя да почувства нещо. Черно-бялото помага да се съсредоточиш върху това емоционално оцветяване, което помага да видиш чувството”.
Питърсън е експерт, когато става дума за извличане на най-доброто в сенките, играейки с ъгли и линии или просто за композиране на изстрела. Неговото портфолио има огромно разнообразие от снимки, включително градски пейзажи и улична фотография. Те са смели и графични и силните визуални разкази, които Питърсън научи в рекламния свят (той работи като главен творчески офицер за Havas North America), се съчетават перфектно с естетиката.източник: boredpanda.com