Запознайте се с най-сладките животни, които никога не сте виждали

Някога чували ли сте за земен вълк? Ако отговорът е не, то тогава се подгответе за най-сладкото животно, което никога не сте знаели.
То идва от същото семейство като хиената, което обяснява защо те изглеждат толкова сходни, но за разлика от братовчедите си, които се хранят с кости, арабските вълци предпочитат да се хранят с термити, подобно на аарварк (думата “арад” всъщност идва от холандската дума ” aarde “между другото, което означава земя).
Те са родени в Източна и Южна Африка, където живеят в подземни укрепления. Те често не копаят самите дупки, предпочитайки да живеят в изоставени дупки на други животни. Те са срамежливи и нощни същества, въпреки че през зимата те ще пестят енергия, като спят през нощта и се хранят през деня. Те имат дълги лепкави езици, които използват, за да прикрият хиляди термити. Един земен вълк може да изяде до 300 000 термити на нощ! Един възрастен достига приблизително същия размер като лисица и като моногамни същества, те остават с един и същи партньор през целия си живот. Споменахме ли също, че са супер сладки? Е, те са. Превъртете надолу, за да видите сами.
източник: boredpanda.com