26 май 2018

Този фотограф снима кучета от приют и създава друг свят за тях

Дом за кучета Penkta Koja се намира в Литва и получава нови кучета всеки ден. Тези бездомни кучета могат да бъдат загубени, ударени от кола, оставени в гората или просто не са необходими, защото собствениците отиват в чужбина. Споменахме ли кучетата, които не са били успокоявани от много години? Ето защо те са груби. Историите не са в обратен ред.

Всички те са отведени в приюта, за да се грижат за тях. Тъй като има много кучета, които лаят, първите дни са много стресиращи за новите. Това е моментът, в който кучетата започват да чакат своя ден. В деня, в който ще получат нови собственици и нови домове, където те могат да бъдат обичани и да възвърнат доверието на хората. Но ние никога не знаем кога ще дойде този ден. Така че всички чакаме.

Аусра Кел е дигитална художничка, ретоучър и фоторедактор. Тя носи нов живот за снимките. Същото се иска да направи с кучетата и техните собственици. Всички заловени кучета започват нов живот в нови семейства. Те остават от няколко дни до няколко години в този подслон. Тази серия от снимки показва ежедневието между хората и кучетата. Те се виждат като герои, като съдба и приятели. Техният ежедневен живот не е по-добър от на други. Той е просто различен, защото го виждат различен.

Не вземайте куче преди да разберете, че можете да създадете магически свят за вас двамата.източник: boredpanda.com